Het museum

Het Regionaal Museum 1940-1945 Schagen en Omstreken is gevestigd in de voormalige gevangenis toren van het kasteel van Schagen. In het museum zijn tal van originele voorwerpen uit de periode 1939-1945 te zien. U kunt deze voorwerpen op eigen gelegenheid bekijken of uitleg krijgen via een enthousiaste gids!

De Tweede Wereldoorlog

In het Regionaal Museum 1940-1945 word aan de hand van talloze originele voorwerpen en foto,s uit de Tweede Wereldoorlog een beeld geschetst uit de jaren 1940-1945 van het gebied Kop van Noord-Holland en West Friesland in al zijn facetten; mobilisatie, meidagen van 1940, Duitse bezetting, dagelijks leven, hongerwinter en bevrijding in 1945.

Uitgelicht item

Het uniform

Deze Canadese z.g. battledress uit 1944 behoorde toe aan eerste luitenant Hin uit Haarlem. De heer Hin zat destijds in de staf van Prins Bernard. Het uniform werd in 1990 gevonden in een kringloop en via een krantenartikel kwamen we erachter dat het het uniform van de heer Hin betrof.

Meer interessante verhalen zien en horen?

Afspraak maken
CONSERVATOR

Niek Jan Grooff

Is al sinds zijn twaalfde jaar geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog. Verzamelt sinds die tijd ook al materialen en verhalen uit die tijd. In de loop van de tijd groeide zijn particuliere collectie uit tot de huidige museum collectie. Hij vind het belangrijk om met name jongeren de verhalen van de Tweede Wereldoorlog door te geven zodat deze niet verloren gaan en hopelijk een waarschuwing vormen voor de komende generaties niet weer in dezelfde duistere periode terecht te komen.

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl

    Maak een afspraak, dan leiden we u graag rond!

    Bel naar: 0224 - 21 62 48

    Of vul hieronder uw gegevens in, dan bellen we u!